اجاق گازهای تک شعله، از وسایل موجود در آشپزخانههای بزرگ هستند. این وسایل به دلیل استفاده مداوم و همیشگی همراه در معرض خرابی و اشکالات فنی و غیر فنر متعددی هستند. با توجه به این موضوع دانستن عیبهای اجاق گازهای تک شعله تا چهار شعله و همچنین روشهای رفع آنها امری مثبت و خوب است. زیرا بعضی از این مشکلات به راحتی و بدون نیاز به متخصص این کار قابل حل است.
در لیست زیر می توانید عیبها و علل آن ها را بخوانید:
-
تنظیم نشدن شعله: این مشکل در تمامی گازهای صنعتی، به 3 دلیل رخ میدهد:
-
ابتدا معیوب شدن پیچ تنظیم گاز است که برای رفع آن باید از نیروهای متخصص این امر بهره گرفت.
-
مسدود شدن راه ورود گاز به شعله که با کم بودن میزان سوخت و افزایش نیافتم میزان آن با پیچ تنظیم و در نتیحه تغییر نکردن میزان شعله میشود.
-
مسدود شدن محل خروجی گاز در شعله که میتواند به علت دوده باشد و این امر هم باعث کاهش حجم گاز خروجی از شعله شده و تنظیم میزان شعله را با مشکل مواجه میکند.
-
روشن نشدن شعله: این عامل به 2 دلیل زیر رخ میدهد:
-
در دسترس نبودن هوای برای سوختن
-
نبود سوخت برای سوختن در محل مشعل
-
یکسان نبودن شعله: این امر که بیشتر در گذشته و گازهای صنعتی قدیمی دیده میشود به علت دقیق نبودن تلورانس قطعات گاز و کیفیت پایین منتاژ قطعات باشد. از دلایل فرعی آن هم میتوان به تغییر فشار سوخت اشاره کرد که خیلی محدود و گاها اتفاق میافتد. بررسی این مورد با بررسی ماده پخت شده در انتهای دیگهای پخت امکان پذیر است.
-
وجود بوی گاز در فضا: این امر ممکن است بسیار جدی و خطر آفرین باشد. برای بررسی این موضوع میتوان دلایل زیر را بررسی کرد:
-
وجود مشکل در مشعل و نشت گاز
-
وجود ایراد در شیر و بسته نشدن کامل آن
-
معیوب بودن پیچ تنظیم گاز
-
نشت از محل ورودی گاز به اجاق گاز
-
آسیب دیدن لولههای انتقال گاز به دلیل انتقال و یا ارتباط مدوام با حرارت مستقیم
-
خرابی پیج تنظیم: این مشکل امری فراگیر میباشد زیرا این پیچها از پر استفاده ترین قسمتهای گازهای صنعتی میباشند. دلایل خرابی این پیچها در زیر به ترتیب آورده شدهاند.
-
گیرکردن در هنگام چرخش
-
شل شدن قسمت بیرونی
-
لقی زیاد شفت داخلی
-
خرابی بوبینها
-
خراب شدن هرزگرد
-
دود داشتن شعلهها: این اتفاق ممکن است در گازها دیده شود. این مشکل به دلیل درست نبودن نسبت ترکیب گاز و هوا برای سوختن است.
-
روشن نشدن گاز: این اتفاق می تواند علل زیر را داشته باشد:
-
نرسیدن سوخت به مشعل
-
معیوب بودن فندک
-
معیوب بودن المنت پخت
-
آبی رنگ نبودن شعلهها: بهترین حالت سوختن گاز با رنگ آبی نمایان میشود. این عامل در صورت عدم وجود میزان ترکیب درست گاز و هوا برای سوختن ایجاد میشود.
-
ساکن نبودن ظروف به روی گاز: اگر کف ظرف شما صاف باشد و جرم خارجی نداشنه باشد و زمین زیر تک شعله هم هموار باشد، علت این عامل 2 چیز میتواند باشد:
-
نامتوازن بودن پایههای تک شعله
-
نا متوازن بودن پایههای نگهدار ظرف بر روی مشعل تک شعله