جزییات مقاله

عیب یابی گازهای صنعتی

ایمن شعله

عیب یابی گازهای صنعتی


اجاق گازهای تک شعله، از وسایل موجود در آشپزخانه‌های بزرگ هستند. این وسایل به دلیل استفاده مداوم و همیشگی همراه در معرض خرابی و اشکالات فنی و غیر فنر متعددی هستند. با توجه به این موضوع دانستن عیب‌های اجاق گازهای تک شعله تا چهار شعله و همچنین روش‌های رفع آن‌ها امری مثبت و خوب است. زیرا بعضی از این مشکلات به راحتی و بدون نیاز به متخصص این کار قابل حل است.

در لیست زیر می توانید عیب‌ها و علل آن ها را بخوانید:

  1. تنظیم نشدن شعله: این مشکل در تمامی گازهای صنعتی، به 3 دلیل رخ می‌دهد:

    1.  ابتدا معیوب شدن پیچ تنظیم گاز است که برای رفع آن باید از نیروهای متخصص این امر بهره گرفت.

    2. مسدود شدن راه ورود گاز به شعله که با کم بودن میزان سوخت و افزایش نیافتم میزان آن با پیچ تنظیم و در نتیحه تغییر نکردن میزان شعله می‌شود.

    3. مسدود شدن محل خروجی گاز در شعله که می‌تواند به علت دوده باشد و این امر هم باعث کاهش حجم گاز خروجی از شعله شده و تنظیم میزان شعله را با مشکل مواجه می‌کند.

  2. روشن نشدن شعله: این عامل به 2 دلیل زیر رخ می‌دهد:

    1. در دسترس نبودن هوای برای سوختن

    2. نبود سوخت برای سوختن در محل مشعل

  3. یکسان نبودن شعله: این امر که بیشتر در گذشته و گازهای صنعتی قدیمی دیده می‌شود به علت دقیق نبودن تلورانس قطعات گاز و کیفیت پایین منتاژ قطعات باشد. از دلایل فرعی آن هم می‌توان به تغییر فشار سوخت اشاره کرد که خیلی محدود و گاها اتفاق می‌افتد. بررسی این مورد با بررسی ماده پخت شده در انتهای دیگ‌های پخت امکان پذیر است.

  4. وجود بوی گاز در فضا: این امر ممکن است بسیار جدی و خطر آفرین باشد. برای بررسی این موضوع می‌توان دلایل زیر را بررسی کرد:

    1. وجود مشکل در مشعل و نشت گاز

    2. وجود ایراد در شیر و بسته نشدن کامل آن

    3. معیوب بودن پیچ تنظیم گاز

    4. نشت از محل ورودی گاز به اجاق گاز

    5. آسیب دیدن لوله‌های انتقال گاز به دلیل انتقال و یا ارتباط مدوام با حرارت مستقیم

  5. خرابی پیج تنظیم: این مشکل امری فراگیر می‌باشد زیرا این پیچ‌ها از پر استفاده ترین قسمت‌های گازهای صنعتی می‌باشند. دلایل خرابی این پیچ‌ها در زیر به ترتیب آورده شده‌اند.

    1. گیرکردن در هنگام چرخش

    2. شل شدن قسمت بیرونی

    3. لقی زیاد شفت داخلی

    4. خرابی بوبین‌ها

    5. خراب شدن هرزگرد

  6. دود داشتن شعله‌ها: این اتفاق ممکن است در گازها دیده شود. این مشکل به دلیل درست نبودن نسبت ترکیب گاز و هوا برای سوختن است.

  7. روشن نشدن گاز: این اتفاق می تواند علل زیر را داشته باشد:

    1. نرسیدن سوخت به مشعل

    2. معیوب بودن فندک

    3. معیوب بودن المنت پخت

  8. آبی رنگ نبودن شعله‌ها: بهترین حالت سوختن گاز با رنگ آبی نمایان می‌شود. این عامل در صورت عدم وجود میزان ترکیب درست گاز و هوا برای سوختن ایجاد می‌شود.

  9. ساکن نبودن ظروف به روی گاز: اگر کف ظرف شما صاف باشد و جرم خارجی نداشنه باشد و زمین زیر تک شعله هم هموار باشد، علت این عامل 2 چیز می‌تواند باشد:

    1. نامتوازن بودن پایه‌های تک شعله

    2. نا متوازن بودن پایه‌های نگه‌دار ظرف بر روی مشعل تک شعله