جزییات مقاله

سطح اجاق گاز را چگونه تمیز کنیم؟

ایمن شعله

سطح اجاق گاز را چگونه تمیز کنیم؟

خوب می‌دانید در هر خانه‌ای یک اجاق گاز وجود دارد. اجاق گازها انواع مختلفی از لحاظ توکار یا کمدی بودن، استیل بودن یا بدنه لعابی داشتن و تعداد شعله مختلف را دارند. در این نوشته به بررسی یک موضوع اجاق گازهای لعابی پرداخته شده ‌است و آن از بین رفتن لعاب این اجاق گازها است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که بدون این لعاب هم تمیز کردن اجاق گاز سخت و دشوار می‌شود و هم در صورت عدم جلوگیری از پیشرفت این مورد، اجاق گاز شما به سمت خرابی می‌رود.

از بین بردن زنگ زدگی و یا سوختگی رنگ

  1. تمیز کردن سطح: در این روش ابتدا باید، محلی که مخدوش شده‌ است را به طور کامل تمیز نمایید. برای این مورد بسته به میزان کثیفی موجود در محل می‌توانید از موادی نظیر سرکه، جوش شیرین و آمونیاک استفاده نمایید. پس از اسپری کردن مواد بر روی سطح و دادن وقت لازم جهت فعل و انفعالات لازم میان کثیفی و ماده‌ی تمیز کننده‌ی شما، با استفاده از یک اسکاچ نرم و یا یک پارچه تمیز، اقدام به تمیز کردن سطح مورد نظر  نمایید.
  2. تراشیدن قسمت مخدوش: مورد بعدی که باید انجام دهید این است که با استفاده از ابزاری نظیر کاردک و یا سوهان‌های مخصوص سخت تراشی مورد نظر در آن قسمت را انجام دهید و به تمامی سوختگی یا زنگ زدگی را پاک نمایید. دقت نمایید که قسمت‌های سالم لعاب را خراب نکنید. برای پیشگیری از این موضوع بهتر است ابتدا با استفاده از گوشه‌ی کاردک محدوده‌ی مورد نظر خود را تعیین نمایید و سپس اقدام به خشن تراشی سطح نمایید.
  3. سمباده زدن: مورد بعدی که باید برای تمیز کردن اجاق گاز خود انجام دهید، عمل سمباده زدن است. با سمباده زدن علاوه بر ایجاد یک سطح یک دست می‌توانید مطمئن شوید که تمامی خوردگی یا زنگ زدگی یا سوختگی لعاب را از بین برده‌اید. برای این کار ابتدا یک سمباده درجه 100 یا بالاتر تهیه نمایید و سطح مورد نظر را در تمامی جهت‌ها و به نوبت سمباده بزنید. سعی کنید تا حد امکان تناسب و توازن را بین سمباده زدن در جهت‌های مختلف رعایت نمایید تا سطح کاملا یک دستی داشته باشید. این عمل اگر به خوبی انجام شود مانع زنگ زدگی مجدد می‌گردد.
  4. تمیز کردن سطح: پس از سمباده زدن مهم است که یک بار سطح را کاملا تمیز نمایید. زیرا با سمباده زدن ذره‌های ریزی جدا شده و این ذرات می‌توانند باعث عدم رنگ گرفتن سطح شوند. برای این کار می‌توانید از مواد نظیر تینر نیز کمک بگیرید. با استفاده از این ماده و یک پارچه نرم بی پرز، بخوبی تمام سطح را تمیز نمایید تا براده‌ای روی سطح نماند.
  5. رنگ کردن: آخرین مرحله و تا حدودی مهم‌ترین مرحله رنگ کردن است. ابتدا دقت نمایید که باید برای این کار از رنگ مخصوص استفاده نمایید تا در مقابل حرارت نسوزد. پس از تهیه رنگ مخصوص (که بهتر است به صورت اسپری باشد) سطح مورد نظر را رنگ نمایید. ابتدا با استفاده از چسب و مقوا یا پلاستیک قسمت‌های سالم را بپوشانید. سپس اسپری را به صورت یک دست و کاملا یکسان بر روی سطح بزنید. سعی کنید مقدار اسپری شده را جوری تنظیم نمایید که از شره کردن رنگ هم جلوگیری شود. همچنین توجه نمایید که فاصله‌ی دست شما تا سطح ثابت باشد و از سوی دیگر از اسپری کردن به صورت نقطه‌ای جدا خودداری نمایید. بهترین حالت برای اسپری کردن رنگ حالت رفت و برگشتی با سرعت ثابت است.

در انتها لازم به ذکر است که چناچه شما مهارت کافر در رنگ زدن ندارید بهتر است که این کار را به فردی دارای مهارت و تخصص کافی بسپارید تا این کار را به خوبی انجام دهد و از صدمات آینده به خوبی پیشگیری نماید.