جزییات مقاله

چگونه کباب پز را تمیز کنیم؟

ایمن شعله

چگونه کباب پز را تمیز کنیم؟

تمیز کردن کباب پز روش‌های گوناگونی دارد. برخی ترجیح می‌دهند این کار را با استفاده از بخار انجام دهند و برخی دیگر به روش‌های سنتی‌تر اعتقاد بیشتری دارند. اما هر روشی را که انتخاب کنید، برای بسیاری از افراد این کار کمی دشوار و نه چندان جذاب به نظر می‌رسد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بهترین روش‌های تمیز کردن انواع کباب پز صنعتی آشنا کنیم پس تا انتها همراه ما باشید.


راه‌ها و روش‌های تمیز کردن کباب پز

•    شست‌و‌شوی کباب پز به روش دستی

روش دستی تمیز کردن انواع کباب پز بسیار ساده است. در قدم اول ابتدا باید یک محلول تمیزکننده مناسب برای خود فراهم کنید. چند محلول مناسب برای این کار می‌تواند شامل این موارد باشند. ترکیب مساوی آب و سرکه یکی از این محلول‌ها است که برای تمیزکاری انواع اجاق و باربکیو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محلول را بر روی دستگاه اسپری کنید و بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با استفاده از یک اسکاچ سطح مورد نظر را تمیز کنید. برخی به‌جای محلول سرکه از پودر جوش شیرین استفاده می‌کنند. عده‌ زیادی هم این محلول تمیزکننده را با ترکیب آب جوش و مایع ظرفشویی تهیه می‌کنند.

•    دیگر روش‌های شست‌و‌شوی کباب پز

برای تمیز کردن این وسایل از روش‌های جدیدتری هم می‌توان بهره گرفت. اگر در آشپرخانه صنعتی شما ماشین ظرفشویی وجود داشته باشد، می‌توانید قسمت‌های قابل باز شدن کباب پز را جدا کرده و آن‌ها را در ماشین ظرفشویی قرار دهید. هم‌چنین استفاده از بخار برای تمیز کردن این وسیله نیز بسیار مرسوم است. البته شست‌و‌شوی با بخار نیازمند تمیزکاری مداوم و منظم‌تر در فاصله‌های زمانی کمتر است. برخی نیز با قرار دادن روزنامه‌های خیس در دستگاهی که به تازگی خاموش شده است، شست‌و‌شوی با بخار را با روش سنتی‌تری انجام می‌دهند.
 

مراحل تمیز کردن کباب پز

برای تمیز کردن انواع کباب پز گازی و صنعتی، در اولین قدم باید دستگاه را خاموش کرده و جریان گاز را قطع کرد. برای این کار می‌توانید شلنگ گاز را جدا کرده و یا تنها به بستن شیر گاز ورودی دستگاه بسنده کنید. در قدم بعدی با انتخاب روش شست‌و‌شو، باید محلول مناسبی را برای خود تهیه کنید. ساده‌ترین روش ممکن در این مرحله تهیه این محلول با ترکیب آب گرم و مقداری مایع ظرفشویی خواهد بود. در قدم بعدی تمامی قطعات جداشونده مانند سینی فلزی و مجافظ دستگاه را جدا کنید و با استفاده از سیم ظرفشویی، اسکاچ و یا کاردک به تمیز کردن آن‌ها با محلول شست‌و‌شوی خود بپردازید.
در قدم بعدی باید بدنه اصلی دستگاه را هم با محلول خود شسته و تمیز کنید. اجازه دهید تا قطعات مختلف شسته شده، خشک شوند. اگر عجله داشته باشید می‌توانید این قسمت را با استفاده از یک پارچه تمیز انجام داده و تمامی رطوبت را به‌صورت دستی خشک کنید. سپس تمامی قطعات را با احتیاط و به‌دقت در جای خود قرار دهید و درپایان جریان گاز را دوباره وصل کنید. بهتر است در انتها با روشن کردن کباب پز، هم از اتصال صحیح آن مطمئن شوید و هم اجازه دهید تا باقیمانده مواد و ناخالصی‌ها در اثر حرارت از بین بروند.


جمع‌بندی

تمیز کردن کباب پز باید به‌صورت مداوم و منظم انجام بگیرد. هرچه فاصله بین دفعات تمیزکاری کمتر باشد، زحمت و دردسر کمتری برای تمیز کردن دستگاه خواهید داشت. روش مورد نظر خود را براساس امکانات موجود انتخاب کرده و در انجام آن خیلی عجله به خرج ندهید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. در انتها لطفا هرگونه نظر یا پیشنهاد خود را با ما از طریق بخش نظرات زیر همین پست مطرح کنید.