تنوری و کاربردهای آن
پخت نان و کباب چندان هم کار سادهای نیست! البته این نگرش تا زمانی وجود داشت که دستگاههای جدید ساخته نشده بودند. امروزه بهراحتی میتوانید نان و کباب خوش طعمی درست کنید. حتی در یه رستوران بزرگ هم حجم بسیار زیادی کباب در چند دقیقه تهیه میشود. تنوری یکی از دستگاههای کاربردی و خاص برای تهیه کباب است. این دستگاه را نه تنها برای کباب خانگی بلکه برای تهیه کباب در رستوران هم میتوانید مورد استفاده قرار دهید. در ادامه میخواهیم بیشتر در مورد این دستگاه جذاب صحبت کنیم.
تنوری چیست و چه خصوصیاتی دارد؟
شاید ظاهر تنوری، خیلی با کباب پزهای رایج در بازار مشابهت نداشته باشد؛ اما کار پخت کباب را بهخوبی انجام میدهد. این دستگاه با بدنهای استیل طراحی شده است و قسمتهای داخلی آن هم از فولاد. در بخش پایین دستگاه یک شعله بزرگ قرار گرفته است که با روشن شدن آن، دو سینی بالای تنوری گازی گرم میشود و گوشت یا هر ماده دیگری را سرخ و برشته میکند.
سینیهای تنوری به خوبی گرما و حرارت را به مواد غذایی و گوشت هدایت میکنند تا در زمانی کوتاه کباب شود.
این تنوری یک درب هم دارد که کامل بسته میشود. وسط درب هم شیشهای است و میتوانید حین پخت مواد، آن را بررسی کنید.
فشار قوی این تنوری و حرکت حرارت در قسمتهای مختلف آن باعث میشود تا مواد داخل تنوری به سرعت بپزند و مغز پخت شوند. از طرفی باعث خشک شدن کباب نمیشود و کبابی با طعم خوب و آبدار را تحویل شما میدهد.
شاید تصور کنید که تنوری فقط میتواند برای شما کباب درست کند؛ اما این دستگاه جذاب، کاربردهای دیگهای هم بجز پخت کباب دارد.
• پخت کیک و شیرینی با تنوری گازی
اگر اهل پخت کیک و شیرینی هستید، تنوری گازی این کار را برای شما انجام میدهد. میتوانید مایه کیک یا شیرینی را داخل تنور بگذارید و در عرض چند دقیقه شیرینی یا کیک پخته شده و خوشمزهای را تحویل بگیرید.
• تهیه نان داخل تنور
حتی میتوانید نان خوش طعم و تازه را داخل تنور بپزید. برای این منظور خمیرهر نوع نان که دوست دارید را ابتدا آماده میکنید، سپس خمیر را داخل سینی این دستگاه پهن کرده و داخل تنور بگذارید. بر اساس ضخامت نان، بین ۱ تا ۵ دقیقه زمان برای پخت لازم دارد.
• سرخ کردن مواد غذایی
برای سرخ کردن خیلی از مواد غذایی هم میتوانید از این دستگاه استفاده کنید. یک مرغ شکم پر کامل را درون تنوری بگذارید و اجازه بدهید تا تمام قسمت¬هایش سرخ شود. سپس آن را با خورشت مورد نظرتان در دیگ بگذارید تا بپزد. با این کار روغن زیادی هم وارد غذا نمیشود و سلامتی¬تان را به خطر نمیاندازد.
همانطور که میبینید، تنوری نیمه استیل دو سینی کاربردهای زیادی دارد که باعث میشود در هر خانه و رستورانی به وفور از آن استفاده شود.
چگونه از تنوری استفاده کنیم؟
طرز کار تنوری نیمه استیل دو سینی که معرفی شد، بسیار راحت است. این سادگی باعث میشود تا هر کسی بتواند به راحتی از آن استفاده کند.
قبل از این که مواد مختلف مانند گوشت کبابی، کیک و شیرینی، خمیر نان و ... را در تنوری قرار دهید، بهتر است شعله آن را روشن کنید و اجازه دهید چند دقیقه محیط داخل تنور گرم شود. بعد میتوانید سینی مخصوص تنوری را که مواد داخلش چیده شده است، داخل تنور و در جای مخصوص به خودش قرار دهید. درب تنوری گازی را میبندید و با توجه به نوع موادتان، اجازه میدهید تا پخته شود. میتوانید از درب شیشهای تنور، مواد درون آن را ببینید.
هر چند داخل تنور گرم و دارای حرارت زیادی هست؛ اما بدنه تنور خیلی داغ نمیشود. پس میتوانید راحت دربش را باز کنید و مواد را از داخل آن دربیاورید.
خرید تنوری گازی نیمه استیل
تنوری گازی را می¬توان هم در رستوران هم در خانه از آن استفاده کرد. البته تنوریهای مختلف اندازههای متفاوتی دارند. ممکن است از یک تا چند سینی داشته باشند. شما هم اگر قصد خرید تنوری را دارید تا از مزایا و قابلیتهای آن بهره ببرید، اول باید ظرفیت مورد نیازتان را در نظر بگیرید تا بهترین تنوری را خریداری کنید.
از طرفی، لازم است تا برای خرید از مراکز معتبر کمک بگیرید و بهترین تنوری را با کیفیت بالا خریداری کنید.