جزییات مقاله

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 1

ایمن شعله

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 1

می‌دانیم که کباب از محبوب ترین غذاهای ایرانیان است و از دیر باز در سفره‌ی ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. از سویی دیگر با توجه به کم خطر بودن این نوع از طبخ برای بدن همواره به بیماران توصیه شده‌است که از این شیوه برای طبخ غذای خود استفاده کنند. با توجه به اینکه این نوع از طبخ نیازمند فضا و امکاناتی از قبیل منقل می‌باشد، در زیر آموزش پخت انواع کباب‌ها در خانه آورده‌شده‌است.


1.    آموزش پخت جوجه‌کباب

شایع‌ترین و جامع‌ترین نوع از کباب در نزد ایرانیان، جوجه کباب است. این غذا به دلیل قیمت نسبتا ارزان و همچنین سهولت در پخت انتخاب اول ایرانیان است. برای پخت این غذا در منزل مراحل زیر باید طی شود.
i.    تهیه مقدار گوشت مناسب مرغ برای هر فرد که می‌تواند بسته به علاقه فرد بدون استخوان یا با استخوان باشد.
ii.    تهیه سس مناسب با استفاده از پیاز، آبلیمو، لیمو ترش، زعفران و سایر مواد مورد علاقه برای طعم دهی گوشت و نازک کردن گوشت.
iii.    سیخ زدن گوشت‌ها به صورت یک دست، یعنی قطعات هم اندازه در یک سیخ باشند و قطعات استخوانی در یک سیخ و بی استخوان در یک سیخ
iv.    آماده کردن کباب پز گازی یا ذغالی و ایجاد حرارت مناسب
v.    گذاشتن سیخ‌های آماده شده بر روی کباب پز و گرداندن آن‌ها تا پختن کامل و یک دست گوشت‌ها
vi.    چیدن سفره با توجه به علاقه فرد، یعنی آماده کردن نان یا برنج برای نوش جان کردن جوجه‌کباب
vii.    می‌توان به سلیقه خود فرد برای جوجه کباب از دورچین‌هایی نظیر گوجه یا فلفل کبابی هم استفاده نمود.

 


2.     آموزش پخت کباب کوبیده

دومین کباب محبوب نزد ایرانیان کباب کوبیده است که پای ثابت مراسم‌های ایرانیان است. این کباب عموما چربی خاصی دارد و طبخ آن دارای نکات ریز و زیاد مهم است و هر فردی در پختن آن موفق نیست. مراحل تهیه کباب کوبیده به شرح زیر است.

i.    تهیه کردن میزان گوشت مناسب از قلوه گوسفند یا راسته گوساله به ازای هر نفر.
ii.    تهیه کردن پیاز ریز و چربی به مقدار مناسب.
iii.    رنده کردن ریز پیاز و جدا سازی آب پیاز و پیاز رنده شده در ظرف جدا.
iv.    چرخ کردن گوشت و چربی‌ها
v.    ترکیب گوشت چرخ کرده با نمک، فلفل و زعفران دم شده و سایر ادویه‌ها همچنین پیاز رنده شده و چربی چرخ شده و ورز دادن تا رسیدن به حالت یک دست و چسبنده.
vi.    آب گیری ترکیب ایجاد شده.
vii.    استراحت دادن به گوشت ورز داده شده در حالت وکیوم به مدت تقریبی دو ساعت
viii.    ورز دادن مجدد ترکیب
ix.    استراحت دادن کوتاه به ترکیب
x.    سیخ زدن: برای این موضوع رعایت چند نکته مهم است. ابتدا دست خود را با آب پیاز آغشته نمایید و سپس مقداری مناسب گوشت را با دست خود برداشته و از بالای سیخ شروع به فشردن گوشت به سیخ نمایید. سعی کنید که ترکیب مواد به صورت یک دست بر روی سیخ پهن شود.
xi.    پختن: برای این کباب پز خود را روشن کرده و به حرارت یک  دست برسانید. سیخ‌ها را رو حرارت بگذارید. در ابتدا و برای جلوگیری از ریزش ترکیب از سیخ، کباب‌ها را باد بزنید تا گوشت خود را بگیرد و سپس این کار را متوقف نمایید تا به آرامی کباب مغز پخت شود.
xii.    حال باید سفره را برای نوش جان کردن این غذا پهن نمایید. این کباب را بسته به سلیقه شخصی می‌توان با برنج یا نان نوش جان نمود.
xiii.    در انتها برای دورچین این کباب می‌توانید از گوجه کبابی، فلفل کبابی، پیاز کبابی، ریحان تازه و پیاز خام استفاده نمایید.

 

برای مطالعه روش طبخ سایر کباب‌ها مقالات زیر را بررسی نمایید.

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل  2

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 3

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 4