جزییات مقاله

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 3

ایمن شعله

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل

در این مقاله آموزش پخت دو کباب بختیاری و دنده کباب آورده شده است.
 

آموزش پخت کباب بختیاری

این کباب یکی از اصیل‌ترین کباب‌های ایران است. این کباب ترکیب شده‌ی دو نوع گوشت مرغ و گوسفندی است.این نوع از کباب اختراع قوم بختیاری ایران است که در گذشته از گوشت و دنبه استفاده می‌نمودند اما امروزه به این شکل در آمده است. روش پخت این کباب به روش شکل زیر است.
i.    تهیه مواد لازم شامل:
    گوشت گوسفدی
    گوشت مرغ
    پیاز دو عدد
    روغن مایع و کره
    ادویه


ii.    ابتدا باید گوشت‌ها را خرد نمایید. برای این کار دقت نمایید که تکه‌های گوشت گوسفند بزرگ‌تر از گوشت مرغ باشند و هر کدام با هم نوع خود هم اندازه باشند.
iii.    پیاز را حلقه‌ای خرد نمایید.
iv.    گوشت‌ها و پیاز را در یک ظرف ریخته و مخلوط نمایید.
v.    ادویه‌ها را به همراه روغن به گوشت‌ها اضافه نمایید و حسابی هم بزنید.
vi.    حال وقت آن است تا گوشت‌ها طعم دار شوند. برای این کار به مدت 2 الی 4 ساعت به مخلوط استراحت دهید. برای این کار در مخلوط را در حالت وکیوم در یخچال قرار دهید.
vii.    حال زمان سیخ زدن گوشت‌ها می‌باشند. برای این کار از گوشت‌ مرغ و گوسفند به صورت یک در میان استفاده نمایید. بعد از سیخ زدن گوشت‌ها به آرامی و با پشت کارد گوشت‌ها را بکوبید تا به صورت یک دست درآیند.
viii.    حال کباب‌پز خود را آماده نمایید و حرارت آن را یکنواخت کنید و به میزان مورد نیاز برسانید.
ix.    برای پختن کباب‌های بختیاری ابتدا سیخ‌ها رو روی آتش افروخته قرار دهید تا خود را بگیرند و سپس حرارت را ملایم نمایید تا گوشت‌ها به آرامی مغز پخت شوند.
x.    بعد از پخته شدن مخلوط کره آب شده و زعفران را بر روی گوشت‌ها بریزید.
xi.    حال کباب بختیاری شما آماده است.
xii.    حال نوبت به دورچین مورد علاقه‌ی شماست. گوجه کبابی، ریحان، فلفل کبابی و فلفل تازه از موارد محبوب این کباب هستند.
xiii.    حال  کباب شما آمده‌است و می‌توانید کباب را با برنج و یا نان داغ میل بفرمایید.

 


آموزش پخت دنده کباب

دنده کباب کرمانشاهی از غذا‌های متداول عشایر عزیز این خطه می‌باشد. اسم این کباب خود نشان‌گر همه چیز می‌باشد. به مقدمه به آموزش پخت دنده کباب می‌پردازیم.
i.    تهیه مواد لازم شامل:
    دنده گوسفندی به میزان یک کیلو‌گرم
    پیاز دو عدد
    سیر دو حبه
    ماست
    روغن مایع
    ادویه به میزان لازم
    چند قالب یخ


ii.    ابتدا دنده‌ها را در ظرفی حاوی یخ قرار دهید و به مدت یک ساعت کنار هم قرار دهید. سپس گوشت را در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن را بگیرید.
iii.    در مرحله بعدی پیاز خردشده، سیر خردشده، روغن ، ماست و ادویه‌ها را مخلوط نموده و دنده‌ها را به آن بیافزایید.
iv.    حال روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت پنج ساعت به آن استراحت دهید. برای این کار ظرف را در یخچال قرار دهید.
v.    نوبت سیخ زدن دنده‌ها می‌باشد. برای این کار ابتدا تکه‌های دنده را از قطعات سیر و پیاز پاک نمایید تا طعم بدی به دنده‌ها ندهند، سپس دنده‌ها را به صورت مشابه به سیخ بزنید.
vi.    حال کباب‌پز خود را روشن نمایید و حرارت یک دستی جهت پخت دنده کباب مهیا نمایید.
vii.    حال سیخ‌ها را روی کباب‌پز خود بگذارید و  به ارامی بگردانید تا حسابی مغز پخت شوند. دقت کنید که مهم‌ترین نکته برای پخت دنده کباب صبر لازم برای پخت آرام کباب می‌باشد.
viii.    دورچین مورد علاقه خود را تهیه نمایید.
ix.    دنده‌کباب خود را با دورچین مورد علاقه‌تان و نان داغ نوش جان فرمایید.

 

مطالب مرتبط:

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 1

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 2

صفر تا 100 پخت انواع کباب در منزل 4