تا به حال قطعا کلمات کباب پز و باربیکیو به گوشتان رسیده است. شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت این واژهها چیست. باید گفت این دو واژه هیچ تفاوتی با هم ندارند و معنی آنها یکی است، در واقع باربیکیو با معنای روشی از پخت است که ماده غذایی را روی حرارت و یا آتش مستقیم طبخ میشود که در فارسی به آن کباب کردن گفته میشود ولی به طور مطلق نمیتوان گفت باربیکیو دقیقا همان کباب کردن است. نکته دیگر آن که باربیکیو معنی دیگری هم دارد و آن محل طبخ همان کباب است که به آن اجاق، منقل و یا به عبارت صحیحتر کباب پز گفته میشود.
باربیکیو یا کباب پز چیست؟
محل یا ابزاری است که میتوان در آن آتش ایجاد نمود و محل طبخ غذاهایی مانند کباب است. استفاده از کبابپزها و یا باربیکیوها از آن جا مورد استفاده است که در این روش، ارزشهای مواد غذایی در روند پخت و پز و هم چنین طعم و مزهی مواد در این روش حفظ شده و آسیبی به آن وارد نمیکند.
جهت مطالعه مقاله " ویژگیهای یک کباب پز خوب" کلیک کنید.
تفاوت روش باربیکیو و کباب کردن در چیست؟
در مقدمه گفته شد که این دو واژه از لحاظ تکنیکی با هم تفاوتی دارند. باربیکو کردن اشاره به پخت آرام و آهسته مواد روی آتش در بلند مدت دارد اما کباب کردن پخت سریع روی حرارت است به نحوی که اگر غفلت کنی امکان سوختن ماده غذایی وجود دارد. در واقع موادی که باربیکیو میشوند عموما نرم و آبدار هستند اما مواد غذایی که کباب میشوند خشک هستند و آبی ندارند. که هر کدام موافقان و مخالفان خود را داند.
انواع سوخت باربیکیو
باربیکیوها در حال حاضر با استاده از برق و المنتهای حرارتی، سوختها فسیلی و یا چوب میباشد. هر کدام از این موارد دارای مزایا و معایب زیر هستند:
کبابپز برقی:
این نوع کبابپزها بدون آلودگی و دود هستند و در هر جایی که برق باشد امکان استفاده از آن ها وجود دارد که این به نوعی خود معظلی است. چون کباب غذای دورهمیها و تفریحات خارج از خانه است و در طبیعت برقی وجود ندارد و مورد دیگر آن است که این کباب پزها شعله ندارند و هر کبابی را نمیتوان روی آن طبخ نمود. اما این نوع از کبابپزها توان ایجاد حرارت یک دست در سرتاسر سطح حرارتی را دارند. این نوع از کباب پزها حتی امکان استفاده در محیطها سر بسته را نیز دارند زیرا دودی تولید نمیکنند و تنها بوی طبخ ماده غذایی در فضا منتشر میشود.
کباب پز سوخت فسیلی:
این کباب پزها با استفاده از سوختهای نظیر گاز شهری کار میکنند. این نوع از کبابپزها دود و آلودگی مخصوص خود را دارند اما در اکثر نقاط قابل استفاده هستند. این کباب پز ها هم میتوانن شعله داشت هباشند و هم میتوانند با استفاده از قطعاتی نظیر آجرهای نسوز سطح گرم مورد نیاز را ایجاد نماید.
کبابپز ذغالی:
کباب پز ذغالی که قدیمیترین مدل است با توجه به بوی آن و حالت نوستالژی که دارد بیشتر مورد استقبال عموم است اما معایبی چون دود فراوان، سختی یک دست کردن حرارت و ایجاد حرارت دارد. همچنین استفاده از این مورد در فضاهای شهری موجب اذیت همسایگان میشود.
جهت مطالعه مقاله "کباب پز ایستاده و کاربردهای آن" کلیک کنید.
انتخاب کباب پز
برای انتخاب کباب پز صرفا شرایط فرد خریدار و نحوه استفاده آن مهم است. اگر فردی هستید که بیشتر پخت و پزتان در شهر است از کباب پز برقی استفاده نمایید و اگر شما بیشتر مناسباتتان در خارج شهر است، از کباب پز ذغالی استفاده نمایید. همچنین دیگر نکته قابل توجه میزان حجم پخت پز میباشد. جنس کبابپز مورد مهم بعدی است که باید به آن توجه داشت. آخرین نکته در انتخاب کبابپز امکانات اضافه موجود برای هر کدام است یعنی میتوانید کباب پزی را تهیه کنید که کباب گردان خودکار دارد، که همهی این موارد بستگی به خود فرد دارد.
مطالب مرتبط:
اشتباهات رایج در نگهداری کباب پز
کباب پز آپارتمانی (چه کباب پزهایی مناسب آپارتمان هستند؟)
چگونه کباب پز را تمیز کنیم؟
نصب و راه اندازی کباب پز گازی
کباب پز